Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، کاهش شدید بارندگی‌ها در سال گذشته و گرمای زودرس، موجب شد اخیرا اخباری مبنی بر کاهش منابع آبی در استان منتشر شود که نگرانی شدید مردم در اقصی نقاط استان ایلام را به دنبال داشت.

طی این خبرمدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای ایلام اعلام کرد آب ذخیره شده پشت سد‌های چهارگانه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد کاهش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لازم به ذکر است؛ در سال‌های گذشته که حجم منابع آبی بیشتر بود، بازهم کمبود آب در برخی از نقاط استان همچون روستا‌ها به وضوح دیده می‌شد.

از این رو امسال که کاهش بارندگی اخیر در استان، حجم آب ذخیره پشت سد ایلام (چم گردلان) را سه درصد، سد دویرج دهلران ۲۲ درصد، سد کنگیر ایوان ۱۸ درصد و سد شهدای ایلام (گلال) را ۲۵ درصد کاهش داده است؛ مشخص نیست در تابستان سال جاری شاهد چه حوادث ناگواری باشیم.

پیامد‌های ناشی از کم آبی

به گفته‌ی کارشناسان سازمان خواربار آب را منبع اصلی امنیت غذایی معرفی کرده است، زیرا آب بر روی همه‌ی اعضای بدن تاثیر گذار است و جالب است بدانیم ببماری‌هایی از قبیل سوزش چشم، نارسایی کلیه، مشکلات گوارشی ناشی از کم آبی هستند.

از سوی دیگر نیزکمبود آب در بخش کشاورزی منجر به پیامد‌هایی از جمله افزایش حمله حشرات، افزایش آفات و بیماری‌های گیاهی، کاهش تولیدات زراعی، دامی، باغی و همچنین کاهش تولیدات در سایر حوضه‌های دیگر بخش کشاورزی می‌شود.

معضلی به نام کم آبی در استان ایلام

علی نجاتی از شهروندان استان ایلام گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر به غیر از فصول گرم سال در تمام فصول شاهد کم آبی در بسیاری از نقاط استان ایلام بودیم.

او افزود: کم آبی جزئی از زندگی و زیست بوم مردم شده و برخی از نقاط را به شدت تحت تاثیر قرار داده است که در نهایت منجر به مهاجرت و بیکاری هر چه بیشتر مردم می‌شود.

افزایش نیاز به آب در روستا‌ها

نورالدین میر‌نظری از روستاییان استان گفت: در روز‌های گرم فصل تابستان مشکل کمبود آب در اغلب روستا‌های استان نمود می‌یابد و مختص یک روستای خاص نیست، زیرا روستاییان همواره از آب جهت آبیاری درختان، باغات و احشام استفاده می‌کنند و به تبع نیاز بیشتری به آب دارند.

او افزود: علی‌رغم اینکه در سنوات گذشته کمبود منابع آبی وجود نداشت بسیاری از روستا‌های استان پس از شروع فصل گرما با کمبود شدید آب مواجه بودند از این رو باتوجه به کاهش بارش‌ها نسبت به سال گذشته معلوم نیست امسال قرار است چگونه فصل گرم سال را پشت سر بگذرانیم.

کم آبی مانع از کاشت محصولات کشاورزی شد

متاسفانه کمبود آب رعب و وحشت بسیاری را در دل تمام مردم استان به ویژه کشاورزان انداخته است که البته این نگرانی‌ها بی‌دلیل نیست، زیرا تا کنون نیز کمبود آب باعث شده از کاشت خیلی از محصولات کشاورزی جلوگیری شود.

لزوم مصرف بهینه آب

نورالله تیموری مدیر کل شرکت آب و فاضلاب نیز اظهار داشت: در پی افزایش دما و احتمال ادامه گرمای هوا و به تبع آن بالا رفتن مصرف آب در شهر‌ها و روستا‌های استان ضرورت مدیریت مصرف آب توسط شهروندان و مشترکان بیش از پیش احساس شود.

از این رو شرکت آب و فاضلاب استان ایلام با هدف تامین آب شرب سالم و پایدار تمام توان عملیاتی خود را به کار گرفته است تا امر مهم رعایت بهداشت فردی و اجتماعی در جهت مقابله با بیماری کرونا و ادامه جریان آب شرب دچار مشکل و اخلال نشود.

کاهش ۳۸ درصدی بارش‌ها نسبت به سال گذشته

علی پوراحمد کاه  گفت: بارش‌ها در استان نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد کاهش داشته است که به دنبال همین امر منابع آبی استان نیز با کاهش مواجه بودند.

او با بیان اینکه به دلیل مدیریت صحیح حجم منابع آبی تنها ۲۰ درصد کاهش داشته‌اند، افزود: حدود ۹۰ درصد از سد استان ایلام در حال حاظر پر است که البته با شروع زودرس فصل گرما مصرف آب شدت یافته است و این مهم خالی از زیان نیست.

این مسوول تصریح کرد: اقداماتی در این راستا همچون طرح احیا و تعادل بخشی با هدف ایجاد تعادل بین منابع و مصارف صورت گرفته است که نیازمند همیاری از سوی ارگان‌هایی مانند آب‌و‌فاضلاب استان، شهرداری، جهاد کشاورزی و محیط زیست است.

کاهش حجم آبی سد دویرج

محمد یاری معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه در همین راستا بیان کرد: اولین سد در استان که با کاهش شدید حجم آب مواجه بوده است، سد دویرج در شهرستان دهلران است.

او افزود: از جمله مواردی که در افزایش مصرف آب تاثیر دارند میتوان به فعالیت کارواش‌ها و آبیاری فضای سبز با استفاده از آب شرب اشاره کرد که اقداماتی در این زمینه نیز مانند اختصاص آب قنات‌ها و یا فاضلاب برای آبیاری فضای سبز صورت گرفته که در حال انجام است.

محمد یاری در خصوص برنامه‌های در حال اجرا برای مصرف بهینه‌ی آب تصریح کرد: فعال کردن گروه‌های گشت بازرسی برای مقابله با حفر چاه‌های غیر مجاز و یا استفاده بی‌رویه از چاه‌ها، کاهش کشت محصولات تابستانه، اجراسازی طرح احیا و تعادل بخشی، جیره بندی آب و.. از جمله اقدامات انجام شده برای کاهش زیان‌های ناشی از کم‌آبی است.

آب مهم‌ترین منبع حیاتی

علی‌رغم اینکه دسترسی به آب آشامیدنی سالم یکی از نیاز‌های اساسی جامعه بوده و به عنوان مهم‌ترین منبع حیاتی محسوب می‌شود، امروزه تأمین آب آشامیدنی سالم مورد نیاز و ارائه خدمات آبرسانی به مردم، یک مشکل اساسی در اغلب شهر‌ها و روستا‌های استان است.

در نتیجه مسوولین مربوطه می‌بایست توجه خود را در زمینه‌ی حفاظت از منابع آبی، جلوگیری از مصرف بی‌رویه‌ی آب در برخی نقاط استان و توزیع عادلانه‌ی آب افزایش دهند.

منبع : فارس

انتهای پیام/ د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع آبی کمبود آب روستا های استان استان ایلام نقاط استان منابع آبی درصد کاهش سال گذشته روستا ها کمبود آب مصرف آب کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۲۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیرین ۹۷ درصد از منابع مالی دانشگاه تهران را تأمین کردند

رئیس دانشگاه تهران گفت: خیرین ۳۰۰ میلیارد تومان به این دانشگاه کمک کردند که از این میان ۹۷ درصد منابع مالی دانشگاه توسط ۳ درصد از این حامیان صورت گرفته است.

به گزارش مشرق، سیدمحمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگاران، به نقش خیرین و واقفین این دانشگاه اشاره کرد و گفت: امسال هم با هدف ترویج فرهنگ ارزشمند وقف و نیکوکاری از خیرین و واقفین نیک‌اندیش دانشگاه در راستای توسعه فرهنگ نیکوکاری و اعتلای دانشگاه تهران تجلیل کردیم.

وی افزود: سهم خیرین در بودجه دانشگاه‌ها بسیار ناچیز است. اگر به دانشگاه‌های مطرح دنیا نگاه کنید می‌بینید بخش عمده‌ای از منابع مالی آنها از طریق کمک خیرین و موقفه‌هایی که دارند اداره می‌شود. از ابتدای تأسیس دانشگاه تهران هم افرادی با انگیزه‌های مختلفی به این دانشگاه کمک کردند و بعد از ورود تمدن اسلامی در کشور انگیزه‌های دینی هم به آن اضافه شد و با ظرفیت‌هایی که از نظر فرهنگی و آموزه‌های دینی و فرهیختگی که مردم دارند این کمک‌ها همچنان پابرجاست.

مقیمی گفت: در مجموع امسال ۳۰۰ میلیارد تومان به دانشگاه کمک مالی شده که با مشارکت ۱۲۰۰ نفر از حامیان خیر حاصل شده است. البته وقتی میزان سهم این افراد را آنالیز می‌کنیم می‌بینیم تقریباً ۳ درصد خیرین و واقفین ما ۹۷ درصد منابع مالی دانشگاه را تامین می‌کنند.

رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: ۳۰۰ میلیارد تومانی که خیرین کمک کردند از سهم بودجه عمومی دانشگاه در سال گذشته و درآمد اختصاصی دانشگاه حدود ۳ هزار میلیارد تومان بودجه دانشگاه تهران بوده بوده و اگر نگاه کنیم می‌بینیم این مبلغ ۱۰ درصد بودجه اختصاصی دانشگاه را شکل می‌دهد و با ظرفیت‌هایی که داریم هنوز جا برای توسعه وجود دارد.

وی یادآور شد: امسال که سال نکوداشت ۱۷۵۷ آموزش عالی در دنیا است تلاش می‌کنیم بتوانیم این سهم و مشارکت را از نظر کمی و کیفی ارتقا دهیم.
مقیمی افزود: مطلوب ما این است بودجه دولتی در اتکای دانشگاه به صفر برسد.

آن زمان است که دانشگاه می‌تواند استقلال اداری مالی داشته باشد و تا زمانی که به بودجه دولتی متصل باشیم قاعدتاً نمی‌توانیم نقش کارآفرین بودن‌مان را ایفا کنیم.رئیس دانشگاه تهران عنوان کرد: یکی از ویژگی‌های دانشگاه کارآفرین این است که از بودجه عمومی دولت منفصل باشد و به بودجه دولتی وابسته نباشد. قاعدتاً باید به گونه‌ای پیش برویم که در چشم‌ انداز ۱۰ سال آینده سهم اتکای دانشگاه به بودجه دولت بیش از ۵۰ درصد نباشد و ۵۰ درصد دیگر نیز از محل درآمدهای اختصاصی، کمک خیرین و موقوفه‌های دانشگاه و فعالیت‌های کارآفرینانه حاصل شود.

وی افزود: مطلوب این است که اتکای بودجه نهاد علم و دانشگاه به دولت به صفر برسد ولی این قطعاً نیاز به زمان دارد و تلاش داریم در بلند مدت بتوانیم سهم خیرین را از کل بودجه دانشگاه ارتقا دهیم و با توجه به این ظرفیت و شور و شوقی که در خیرین وجود دارد قطعاً این هدف دور از دسترس نیست و قابلیت دسترسی دارد.

دیگر خبرها

  • خیرین ۹۷ درصد از منابع مالی دانشگاه تهران را تأمین کردند
  • گندم بالای ۱۲ درصد رطوبت خریداری نمی‌شود
  • استان البرز با کاهش منابع آبی مواجه است
  • گزارش روزانه بورس ۱۹ اردیبهشت؛ افت ۷۶۴۹ واحدی شاخص کل
  • پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یکی از مسایل مهم و محوری در ایلام است
  • کاهش ۲۱ درصدی حوادث ناشی از کار در ایلام
  • امکان ذخیره حدود ۱۲ میلیون متر مکعب آب در ابرکوه
  • افزایش تعرض به جنگلبانان در سال جاری
  • فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی اعلام کرد: افزایش تعرض به جنگلبانان در سال جاری
  • کاهش ۳۳ درصدی حوادث گازی در ایلام