Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- ایلام؛ اکبر یعقوبی: از سال‌های گذشته اقداماتی جهت رفع محرومیت استان ایلام انجام شده است؛ هرچند این اقدامات تا حدی در جهت کاهش محرومیت این استان نقش داشته اما با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان این اقدامات را نمی‌توان کارگشا دانست و باید شاهد تلاش بیشتری از سوی مسوولان در جهت توسعه و پیشرفت استان، باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در استان ایلام ساکنین برخی مناطق از جمله هلیلان از محرومیت بالایی رنج می‌برند و آن گونه که باید برای رفع محرومیت این منطقه، اقدام موثری از سوی مسوولان صورت نگرفته است.

با توجه به اینکه شهرستان هلیلان در گذشته جزو شهرستان چرداول بوده، هم اکنون شاخص توسعه یافتگی آن بر اساس شاخص توسعه یافتگی شهرستان چرداول که دارای وضعیت مناسب‌تری است، سنجیده می‌شود؛ در حالی که این شهرستان از مناطق توسعه نیافته و بسیار محروم استان به شمار می‌رود.

شهرستان هلیلان به غلط جزو مناطق برخوردار محسوب می‌شود

نکته قابل توجه این است که میزان بودجه در نظر گرفته شده برای هر شهرستان بر اساس میزان توسعه یافتگی آن تخصیص می‌یابد، در حالی که شهرستان هلیلان به غلط جزو مناطق برخوردار محسوب می‌شود و متاسفانه هیچ اقدام و پیگیری از سوی مسوولان شهرستان و استان جهت رفع این مشکل انجام نشده است.

راه‌های مواصلاتی غیر استاندارد، آمار بالای بیکاری، عدم برخورداری از زیرساخت‌های آموزشی مناسب، عدم وجود زیرساخت‌های فرهنگی، عدم دسترسی ده‌ها روستا به آب آشامیدنی سالم در طی شبانه روز و... از جمله مشکلاتی است که ساکنین این شهرستان با آن مواجه‌اند.

آنچه هم اکنون جای تامل دارد، این است که چرا مسوولان استان به جای آنکه مردم این منطقه را از محرومیتی که گریبان‌گیر آنها است، نجات دهند، آن را جزو مناطق برخوردار معرفی می‌کنند که خود سبب می‌شود، قصه‌ی دور و دراز محرومیت این شهرستان، همچنان ادامه داشته باشد.

شاخص محرومیت در استان به روز نشده است

نکته مهم این است که شاخص محرومیت چند سالی است که به روز نشده است و شهرستان‌ها بر اساس شاخص توسعه ‌یافتگی در گذشته سنجیده می‌شوند و متأسفانه باید گفت تقسیم بودجه در استان ایلام به صورت غیر کارشناسانه صورت می‌گیرد.

محرومیت شهرستان هلیلان در زمینه آموزشی این روزها نمود بیشتری پیدا کرده است و دلیل اصلی آن عدم برخورداری بسیاری از مناطق این شهرستان از اینترنت است که این موضوع سبب شده مدارس این شهرستان در شرایط بحرانی کرونا همچنان فعال باشند.

شاید بتوان گفت اعلام وضعیت زرد این شهرستان در زمینه کرونا تنها دستاویزی برای جلوگیری از تعطیلی مدارس است زیرا در صورت تعطیلی مدارس بسیاری از  دانش آموزان از تحصیل محروم می‌شوند!

بالا بودن آمار بیکاری و فقر در هلیلان

محمدی یکی از شهروندان هلیلانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در ایلام گفت: شهرستان هلیلان از کمبودها و مشکلات فراوانی رنج می‌برد و آمار بیکاری و فقر در این منطقه بسیار بالا است.

وی افزود: برخی از مناطق شهرستان از داشتن حداقل امکانات از قبیل راه مواصلاتی مناسب، آموزش، بهداشت و... محرومند و تا کنون اقدام موثری برای رفع مشکلات و کمبودهای این شهرستان از سوی مسوولان انجام نشده است.

دوری از مرکز استان ایلام سبب فراموشی شهرستان هلیلان شده است

مظفری یکی دیگر شهروندان با بیان اینکه دوری این شهرستان از مرکز استان سبب شده این منطقه به فراموشی سپرده شود و در برنامه‌های توسعه استان مورد توجه قرار نگیرد، ادامه داد: هم اکنون برخی مناطق به دلیل عدم آنتن دهی تلفن همراه و اینترنت، بسیاری از دانش آموزان و معلمان با مشکلات بسیاری مواجه‌اند.

وی افزود: بی‌توجهی به زیرساخت‌های ارتباطی، فرهنگی، اقتصادی، بهداشتی و... روز به روز این شهرستان را محروم‌تر و در بن بست اقتصادی بیشتری قرار می‌دهد که بی‌شک رفع این مشکل همت و اقدام مسوولان را می‌طلبد.

این موضوعات در حالی است که پیگیری‌های خبرنگار فارس از طریق دستگاه‌های دولتی بی‌نتیجه ماند و هر کدام دیگری را متولی توسعه نیافتگی شهرستان می‌دانستند و چنین شد که بانی این اقدام نامشخص ماند!

هلیلان به لحاظ موقعیت جغرافیایی از محرومیت بیشتری برخوردار است

موسوی مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس گفت: شهرستان هلیلان به لحاظ موقعیت جغرافیایی و  تعریف شاخص‌ها از جمله آب، برق، راه دسترسی، فاصله تا مرکز استان، گاز، بهداشت، آموزش، اینترنت، درآمد پایدار، ایجاد اشتغال و نوع کیفیت زندگی نسبت به سایر شهرستان‌ها از محرومیت بیشتری برخوردار هست.

وی افزود: استاندار ایلام در سال جاری از مسوولین رده بالای بنیاد مستضعفان، معاونت روستایی و دفتر مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری دعوت کرد و طی جلسات فشرده و بازدیدهای میدانی از شهرستان، رسیدگی به وضعیت آن را در دستور کار قرار داد.

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری گفت: قرارگاه محرومیت زدایی شهرستان هلیلان تشکیل و پروژه‌های مختلفی در حوزه‌های راه، بهداشت، آب، برق، گاز، اینترنت، حوزه کشاورزی، صنعت و از طرفی ساخت واحدهای مسکونی روستایی تعریف کرد که عملیات اجرایی آنها شروع شده و در این راستا مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار از بنیاد مستضعفان جذب و به پروژه‌های فوق تزریق شده است.

98 درصد پروژه‌ها تا پایان سال به بهره برداری می‌رسند

موسوی اضافه کرد: با حساسیت استاندار و پای کار بودن مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان، ۹۸ درصد پروژه‌ها تا پایان سال به بهره برداری می‌رسند و با بهره برداری از این پروژه‌ها می‌توان واژه محرومیت را از شهرستان هلیلان حذف کرد. 

این مسوول ادامه داد: اگر چه محرومیت با فقر یک ارتباط تنگاتنگ دارد اما نباید فراموش کنیم که این دو مقوله جدا از هم هستند ما از نظر محرومیت و تعریف شاخص‌ها نباید روستاهای استان را محروم قلمداد کنیم، چرا که بالای ۹۸ درصد روستاهای استان از شاخص‌های آب، برق، گاز و آموزش، بهداشت، راه‌های دسترسی و... برخوردارند که در حوزه عملکرد دولت بوده و محقق شده‌اند.

انتهای پیام/ 9708

منبع: فارس

کلیدواژه: توسعه محرومیت توسعه یافتگی ایلام هلیلان شاخص توسعه یافتگی شهرستان هلیلان سوی مسوولان توسعه یافتگی استان ایلام شاخص توسعه پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۴۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی شهرک‌های زنجان کمبود مدرسه دارند

ایسنا/زنجان  مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان گفت: اکنون مناطقی مانند گلشهر کاظمیه و پونک در شهر زنجان، کمبود مدرسه دارند.

حمیدرضا اسلامی امروز (۱۹ اردیبهشت ماه) در نشست خبری، با بیان اینکه سال گذشته اعلام شد طبق هدف‌گذاری ۲۳۴ کلاس درس در قالب ۴۴ پروژه تحویل آموزش‌ و پرورش می‌دهیم، اظهار کرد: از این تعداد ۲۱۷ کلاس درس در قالب ۴۰ پروژه تحویل آموزش‌ و پرورش شد که شامل دو پروژه به‌صورت ورزشی و ۳۸ باب مدرسه بود.

وی با بیان اینکه توزیع این پروژه‌ها به این نحو بود که چهار پروژه در ابهر، سه پروژه ایجرود، ۱۲ پروژه در خدابنده، ۹ پروژه در زنجان، هشت پروژه در ماهنشان، دو پروژه در طارم و دو پروژه در سلطانیه داشتیم، ادامه داد: این پروژه‌ها در مجموع ۲۱۷ کلاس درس را شامل می‌شود.

اسلامی با اشاره به نامگذاری سال به‌عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: برنامه ویژه‌ای برای امسال داریم. این برنامه مبنی بر جهش همکاری و همیاری خیران مدرسه‌ساز است که کمک حال ساخت و توسعه مدارس هستند. 

وی با اشاره به اینکه یکی از منابع تامین اعتبار برای مدارس، مجامع خیران مدرسه‌ساز و خود خیران مدرسه‌ساز هستند، بیان کرد: این مجامع جذب کمک‌های خیران را حمایت و هدایت می‌کنند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان با اشاره به اینکه هدف‌گذاری به این منوال بود که پروژه‌هایی که به‌صورت خیرساز بودند و بویژه در مناطق روستایی به سمت حذف مدارس تخریبی و احداث مدارس مقاوم پیش رود، اظهار کرد: این امر گامی در راستای برقراری عدالت آموزشی در استان و بویژه مناطق کم‌برخوردار و دورافتاده استان است.

او با یادآوری اینکه سال گذشته طرحی موسوم به طرح شهید پناهی با عنوان حذف مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر دانش‌آموز را داشتیم، گفت: از این تعداد هدف‌گذاری شده دو پروژه هنوز به پایان نرسیده است، اما امیدواریم تا مهر ماه به پایان برسد.

وی با توضیح اینکه از مهر ماه امسال مدرسه کانکسی با بیش از ۱۰ نفر دانش‌آموز در استان نخواهیم داشت، افزود: حدود ۶۷۰ مدرسه معادل ۳۰ درصد از ۲۲۳۸ مدرسه استان به مقاوم‌سازی نیاز دارند.

اسلامی با اشاره به ضرورت تامین زیرساخت‌های آموزشی در طرح‌های نهضت ملی مسکن قبل از استقرار جمعیت در آنها، گفت: توجه به این موضوع، مانع بروز مشکل در آینده می‌شود.

او با اشاره به ماده ۱۸ قانون شورای عالی آموزش‌ و پرورش، اظهار کرد: طبق این قانون، انبوه‌سازانی که ساخت بیش از ۲۰۰ واحد مسکونی را عملیاتی می‌کنند، موظفند خدمات آموزشی از جمله ساخت مدرسه را برای ساکنان این واحدها اجرا کنند. اکنون در مناطقی مانند گلشهر کاظمیه و پونک این قانون عملی نشده است و این مناطق با کمبود مدارس مواجه‌اند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان از برگزاری جشنواره خیران مدرسه‌ساز زنجان در ششم مرداد ماه خبر داد و افزود: تعداد قابل توجهی خیر مدرسه‌ساز در زنجان فعالند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • توسعه باغداری و گردشگری در شهرستان گرمی دنبال می‌شود
  • فیلم/ باز نشدن چرخ جلوی هواپیمای بوئینگ ۷۶۷ هنگام فرود
  • (ویدیو) باز نشدن چرخ جلوی هواپیما هنگام فرود
  • برخی شهرک‌های زنجان کمبود مدرسه دارند
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • اتکا صرف به خودروهای بنزین عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • آبرسانی به مناطق مناطق محروم لامرد به همت سپاه در حال انجام است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • تخصیص ۱۵ میلیارد تومان اعتبار به پروژه آب داجیوند